Belgian Buggy Association (BBA)

Belgian Buggy Association (BBA) [ home | zoeken | contacteer ons ] [ nederlands | english ]

FAQ

Hoe kan ik de BBA contacteren?
Hoeveel kost het om mee te doen aan een BBA examen?
Is een basisbrevet verplicht?
Is de verzekering van een club gebonden aan een bepaalde kustgemeente?
Hoe staat de BBA tegenover buitenlandse piloten?
Is de Belgian Buggy Association een club?
Hoe kan ik de Landelijke Zeilwagenfederatie contacteren?
Kunnen het basisbrevet en het wedstrijdbrevet op dezelfde dag gebeuren?
Moet ik lid zijn van een club om deel te nemen aan het examen?
Welke Belgische clubs zijn erkend door LAZEF?
Is een buggynummer verplicht?
Hoeveel kost het om mee te doen aan het BBA examen?
Hoe kan ik op de hoogte gehouden worden van de BBA activiteiten?
Hoe kan ik een buggynummer bekomen?
Hoe kan ik een wedstrijdlicentie aanvragen?
 

Vraag: Hoe kan ik de BBA contacteren?
Antwoord: Je kan ons via email op het adres bba@lazef.be contacteren of je kan ons online informatieformulier invullen. Je kan ons natuurlijk ook op het strand komen opzoeken ;-)

Vraag: Hoeveel kost het om mee te doen aan een BBA examen?
Antwoord: Een brevet afleggen bij de Belgian Buggy Association is volledig gratis. We verwachten wel van je dat je aangesloten bent bij een club die erkend is door LAZEF. De prijs van dat lidmaatschap varieŽrt van club tot club.

Vraag: Is een basisbrevet verplicht?
Antwoord: Dit brevet is niet verplicht, maar is ten zeerste aan te raden. De politiereglementen van de verschillende Belgische stranden verplichten de buggyer namenlijk van een buggynummer te hebben. Dit stelt de politie in staat van de buggy te identificeren wanneer er een ongeval gebeurt. Dit was al verplicht bij de zeilwagens, en omdat wij een aparte klasse zijn onder de zeilwagens, geldt dit ook voor ons. Niettegenstaande kunnen we niemand tegenhouden van zonder brevet en nummer op het strand te gaan rijden. Weet dan wel dat je volledig op je eigen verantwoordelijkheid op het strand rondtuft!

Vraag: Is de verzekering van een club gebonden aan een bepaalde kustgemeente?
Antwoord: De verzekering van de zeilwagenclubs zijn niet plaatsgebonden. Je bent dus verzekerd zowel wanneer je in binnen- en buitenland gaat buggyrijden. Als je nu in De Panne rijdt, of in Grimbergen, veel maakt dit niet uit.

Let wel, om verzekerd te zijn moet je lid zijn van een door LAZEF erkende club. Zonder dit lidmaatschap beschik je niet over een geldige verzekering. Vergeet dus niet om jaarlijks je lidmaatschap voor de zeilwagenclub waar je lid bent te betalen.

Vraag: Hoe staat de BBA tegenover buitenlandse piloten?
Antwoord: De BBA wil vermijden dat buitenlandse piloten met een Belgische licentie de Belgische competitie gaan overheersen. Op zich hebben wij geen problemen met stevige concurrenten, het kan het niveau alleen maar verhogen. Het probleem schuilt echter in de selectie van de delegatie voor Europees en wereld kampioenschap dit gebeurt namelijk door de 10 beste piloten in de competitie te selecteren. En wij willen onze eigen piloten natuurlijk de best mogelijke kansen geven.

Vraag: Is de Belgian Buggy Association een club?
Antwoord: Neen, de BBA is geen club. De BBA is een association die de belangen van klasse 8 in Belgie behartigd. We werken nauw samen met de Landelijke Zeilwagen Federatie (LAZEF), FISLY, BFLYC en de lokale zeilwagenclubs om klasse 8 te officialiseren. We helpen ook de zeilwagenclubs bij het organiseren van wedstrijden en initiatiedagen. Je kan dus bijgevolgd ook geen lid worden van de Belgian Buggy Association. Je kan je wel aansluiten bij een club die erkend is door LAZEF.

Vraag: Hoe kan ik de Landelijke Zeilwagenfederatie contacteren?
Antwoord: Je kan dit telefonisch of per email doen. Benny Dezeure, de secretaris van LAZEF, is telefonisch te bereiken op (058) 41 57 47. Via email kan je LAZEF bereiken op info@lazef.be. Het secretariataat van LAZEF is gevestigd in het zeilwagencentrum van de RSYC en De Krab. Het adres daarvan is Dynastielaan 18b, 8660 De Panne. Het secretariaat is open op werkdagen van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30. Op dinsdag en zaterdag is het secretariaat open van 9u tot 13u. Op zondag is het secretariaat gesloten.

Vraag: Kunnen het basisbrevet en het wedstrijdbrevet op dezelfde dag gebeuren?
Antwoord: Ja, dat kan zonder problemen. Zowel het examen voor het basisbrevet als het examen voor het wedstrijdbrevet gebeuren op dezelfde dag. Ook het praktisch en het theoretisch examen gebeuren op dezelfde dag.

Vraag: Moet ik lid zijn van een club om deel te nemen aan het examen?
Antwoord: Je moet nog geen lid zijn van een club om te kunnen deelnemen aan het BBA examen. Let wel, na het examen is het een noodzaak om je lid te maken van een door LAZEF erkende club, anders heeft je buggynummer geen waarde. Om verzekerd te zijn en om deel te kunnen nemen aan wedstrijden moet je ook lid zijn van een club die erkend is door LAZEF.

Vraag: Welke Belgische clubs zijn erkend door LAZEF?
Antwoord: Je kan de volledige lijst vinden op de website van LAZEF. Het adres is: http://www.lazef.be/index12.html.

Vraag: Is een buggynummer verplicht?
Antwoord: Neen, een buggynummer is niet verplicht, maar we kunnen je het ten zeerste aanraden van een buggynummer te hebben. Ten eerste ben je dan verzekerd als je op het strand rondrijdt, dit zowel tijdens als buiten wedstrijden. Ten tweede help je mee de sport veilig te stellen voor de toekomst. Wanneer een organisatie zoals de BBA aan de overheid kan aantonen dat de sport op een gecontroleerde en veilige manier gebeurd, dan hebben we heel wat argumenten om het strand open te laten voor de buggysport.

Als je van plan bent wedstrijden te rijden, zowel binnenlandse als buitenlandse wedstrijden, dan is een buggynummer een verplichting, alsook het hebben van een wedstrijdlicentie. Zonder buggynummer en wedstrijdlicentie kan je niet deelnemen aan een wedstrijd.

Vraag: Hoeveel kost het om mee te doen aan het BBA examen?
Antwoord: Het BBA examen is volledig gratis. Het enige wat we je vragen is om op voorhand in te schrijven zodat we weten wie allemaal komt. Je kan je inschrijven via ons online inschrijvingsformulier.

Vraag: Hoe kan ik op de hoogte gehouden worden van de BBA activiteiten?
Antwoord: Je hebt twee mogelijkheden. Ofwel kom je geregeld eens onze website bezoeken en houd je de kalender in het oog. Een tweede mogelijkheid is om je in te schrijven op onze email nieuwsbrief. Je kan dit doen door ons een emailtje te sturen met de vraag om je op de emaillijst in te schrijven. Je kan daarvoor best emailen naar bba@lazef.be.

Vraag: Hoe kan ik een buggynummer bekomen?
Antwoord: Om een buggynummer aan te vragen moet je eerst en vooral geslaagd zijn voor het BBA basisbrevet. Als je geslaagd bent voor het basisbrevet, dan krijg van LAZEF via de post je brevet toegestuurd. Let wel, je moet lid zijn van een club erkend door LAZEF om dit brevet te krijgen.

Daarna stuur je LAZEF een email met je naam, naam van je buggy, naam van de club waar je lid bent en je geboortedatum. Je kan LAZEF emailen op het adres secretariaat@lazef.be. Indien de persoon het nummer (samen met zijn lidgeld) betaald heeft aan zijn club (en die club dit heeft doorgegeven aan LAZEF), wordt het buggynummer door LAZEF toegekend en gepubliceerd in de eerstvolgende uitgave van het getijdenboekje. De prijs van een buggynummer is 4 euro per jaar. Dit nummer blijft eigendom van de betrokkene zolang hij lid is en het nummer elk jaar betaalt.

Vraag: Hoe kan ik een wedstrijdlicentie aanvragen?
Antwoord: Om een wedstrijdlicentie aan te vragen moet je voldoen aan bovenstaande regels. Om je wedstrijdlicentie aan te vragen contacteer je LAZEF via email op secretariaat@lazef.be. Daarin vermeld je dat je een wedstrijdlicentie wil aanvragen, en vermeld je ook je naam, buggynummer, naam van de club en je geboortedatum. Binnen de 10 dagen krijg je je wedstrijdlicentie via de post toegestuurd of je kan ze ophalen aan het LAZEF secretariaat in De Panne. De betaling van je wedstrijdlicentie gebeurd bij voorkeur via een overschrijving.

 
Copyright 2002-2014, Belgian Buggy Association. Alle rechten voorbehouden.
Bij problemen of vragen: contacteer ons.