Belgian Buggy Association (BBA)

Belgian Buggy Association (BBA) [ home | zoeken | contacteer ons ] [ nederlands | english ]

4 Uur Solo

Gepubliceerd op 24 september 2006 door koen.berkvens@pandora.be

Vroeg in de ochtend, de eerste piloten (het zouden er 14 worden) stonden al op het strand voor het licht was, werden de eerste voorbereidingen getroffen voor de 4 uur Solo, een enduro race van 4 uur met twee verplichte rustpauzes van een half uur. Het zag er niet veelbelovend uit van wind, er stond, bij het licht worden, een matig landwindje dat zeker niet voldoende was om te starten. Omdat het al snel laagtij was en de wind opkwam werd de start, met iets minder wind, gegeven voor een uitputtingsslag van vier uur. Door de aanwakkerende wind moesten al snel enkele piloten een maatje kleiner nemen omdat er aan de bochtpaal kant Franse grens redelijk wat meer wind stond dan op de rest van het parkoers.
De meeste piloten namen hun pauzes samen, buiten enkele die iets vroeger pauzeerden, ? enkele piloot reed daarom op een bepaald moment bijna alleen op het strand.
Na een spannende strijd tussen de twee eerste reed Matthijs uiteindelijk, na exact vier uur, over de finish en het werd tijd ook, het parkoers verdween stilletjes in de zee en de laatste piloten kwamen met de wielen in het water aan.

Het was alvast vrij zwaar voor de piloten, maar ook voor de pionteurs, zij hadden geen pauzes.

Top drie:
Matthijs Oyaert
Jasper De Swert
Bert Carels

De volledige uitslag vinden jullie bij resultaten.

Proficiat aan allen, en dank aan de medewerkers en gastclub, RSYC.

>> Meer nieuwsitems

print

Print this news item

 
Copyright 2002-2014, Belgian Buggy Association. Alle rechten voorbehouden.
Bij problemen of vragen: contacteer ons.