Belgian Buggy Association (BBA)

Belgian Buggy Association (BBA) [ home | zoeken | contacteer ons ] [ nederlands | english ]

Europees kampioenschap 2007 Pembrey UK

Gepubliceerd op 16 september 2007 door koen.berkvens@pandora.be

In een prachtige omgeving op het strand van Pembrey in het zuid westen van Wales (UK) werd dit jaar het Europese kampioenschap gereden van 8 tot en met 14 september.
Na een rustige zaterdag en zondag, die gebruikt werden om de inschrijvingen te regelen en de uitrusting te keuren, ging dan maandag de wedstrijd echt van start. In een redelijk onstabiele wind, schuin van over het land, beloofde het al direct vrij technisch te worden. Al snel werd het deelnemersveld van 66 piloten vanuit 8 landen uiteengetrokken over het uitgestrekte parkoers. Het strand was hard en nat, dus uitstekend voor schijfwielen. Een derde race werd begonnen en het zag er naar uit dat op de eerste wedstrijddag het kampioenschap al een feit zou zijn. Jammer genoeg gebeurde er een spijtig ongeval met twee piloten die beiden down
wind reden en op elkaar botsten waar de jonge Schot een gebroken dijbeen aan overhield, en hierdoor de race werd afgelast.
Dinsdag, woensdag en donderdag was er onvoldoende wind om te kunnen starten en zat er niets anders op dan te wachten op het zonovergoten strand.
Voor vrijdag was de weersverwachting dan toch iets beter zodat er nog drie races konden gereden worden. In het dagklassement werd Jasper derdes.
De einduitslag is als volgt, de nieuwe Europese kampioen is B. Bartholomeus (Frankrijk), op de tweede plaats, M. Lutz (Duitsland) en op de derde plaats S. Schapman (Frankrijk). De eerste Belg op de negende plaats, Jasper De Swert, Mathieu Cauchie op de 17de plaats, Jelle Vervaecke op de 18de plaats en Alexander Werbrouck op de 34ste plaats. Bij de vrouwen was de top drie voor E. Schenker en A. Grab (Duitsland) en K. Mansfield (Engeland).
In het landenklassement stranden we op de vierde plaats op ? puntje na Nederland derde, Duitsland tweede en Frankrijk op de eerste plaats.

Een mooi kampioenschap, zeer degelijke organisatie en een prachtig resultaat van onze vier Belgen!! Proficiat.

De volledige uitslag vinden jullie bij resultaten, met dank aan Simon Bailey.

>> Meer nieuwsitems

print

Print this news item

 
Copyright 2002-2014, Belgian Buggy Association. Alle rechten voorbehouden.
Bij problemen of vragen: contacteer ons.