Belgian Buggy Association (BBA)

Belgian Buggy Association (BBA) [ home | zoeken | contacteer ons ] [ nederlands | english ]

GP Windekind 2010

Gepubliceerd op 07 maart 2010 door koen.berkvens@pandora.be

Eindelijk weer een race nadat de Gluhwein Cup was afgelast door het slechte weer.
De voorspelling was Oost 15 3-4 bf. Gelukkige bleek dit voor de rijders NO te zijn dus was dit geen aflandige wind. Icm het zonnetje bleek dit een perfecte dag.

Na de inschrijving en briefing konden we met 9 piloten de eerste manche starten. De wind ging de hele tijd op en neer dus een juiste keuze van de oppervlakte was belangrijk.

Na de finish merkten alle piloten meteen hoe koud het wel was. Met een temperatuur van rond het vriespunt zorgde het water voor ijskoude handen en voeten.

De eerste manche werd gewonnen door Jasper De Swert met Robert Smits op de 2-e plek. David Van Boven zag door zijn te vroege start zijn 1-ste plaats wegschieten.

Na een klein opwarmingsmoment waren we er allen klaar voor. De wind leek even af te zwakken maar kort na de start sterkte deze terug aan. Het was vooral uitkijken voor wandelaars en fietsers die ook van dit goede weer profiteerden aan zee.
Deze race werd gewonnen door Jasper met David op de 2e plaats. De 3e plaats was voor Joost.

De wind bleek zijn sterkte aan te houden en we startten direct met de 3e manche. Een countdown van 20 min gaf nog de tijd om een eventuele wissel te doen.
De strijd voor de 1e plaats ging vooral tussen Jasper en David. Met Robert in de achtervolging op de 3e plaats. Na 30 min racen finishte David uiteindelijk nog op 1 met op een korte afstand achter hem Jasper. Robert haalde de 3e plek.

Eindstand:

1) Jasper De Swert
2) David Van Boven
3) Robert Smits
4) Joost Pelsers
5) Thibaud Brousse
6) Bert Carels
7) Ronny Winters
8) Guy De Rauw
9) Dirk Van Reusel


verslag : David Van Boven

alle uitslagen vinden jullie bij resultaten

>> Meer nieuwsitems

print

Print this news item

 
Copyright 2002-2014, Belgian Buggy Association. Alle rechten voorbehouden.
Bij problemen of vragen: contacteer ons.