Belgian Buggy Association (BBA)

Belgian Buggy Association (BBA) [ home | zoeken | contacteer ons ] [ nederlands | english ]

Closing Race

Gepubliceerd op 19 juni 2011 door koen.berkvens@pandora.be

Om 5 uur 's morgens uit bed is wel echt vroeg na drie weken vakantie. Eens buiten gekeken, het zag er niet veelbelovend uit, regen en serieuze wind. Om kwart na de vijven kwam David me oppikken om samen naar De Panne te rijden. Naarmate we de kust naderden trok de hemel toch open en af en toe was er al een straaltje zon te zien. Vijf piloten verschenen op het appel, waaronder twee nieuwkomers, Leeroy en Maarten die onlangs hun wedstrijdlicentie behaalden.
Wind voornamelijk vanuit het westen met een bijna constante snelheid van 12 a 13 m/s. Snel het parkoers uitgezet, vermits het opkruisen was, een korte afstand van ongeveer 1 km en twee bochtpalen, het aanwezige water zorgde wel voor de nodige variatie. De eerste manche verliep zeer vlot, enkel Guy kreeg materiaal pech en moest noodgedwongen richting technische zone wandelen. Opkruisend in een sterke wind richting Frankrijk, en in een bijna rechte lijn aan hoge snelheid terug naar de finish. Ondertussen was het water meer en meer weggetrokken, en als we aan de tweede manche begonnen was het parkoers zeer geaccidenteerd met diepe groeven en putten. Voor de derde manche de omloop iets veranderd, de zon was er ondertussen stralend door gekomen, dus een beetje meer afkoeling kon geen kwaad ;-), en er kwam een verplichte passage bij. Uiteindelijk voor de vierde race werd de rijrichting veranderd, zodat het toch weer een beetje aanpassen werd voor de piloten.
Toch onverwacht 4 mooie manches gereden, allen gewonnen door David op de hielen gezeten door Joost, een waardige afsluiting van het seizoen. Jammer dat er slechts 5 deelnemers waren, overigens een puike prestatie van de twee nieuwkomers.
Proficiat aan de piloten en met dank aan de medewerkers, het rode kruis en de inrichtende club de R.S.Y.C.

1 David Van Boven
2 Joost Pelssers
3 Maarten Miermans
4 Guy De Rauw
5 Leeroy Peeters

De volledige uitslag vinden jullie bij resultaten.

Toch nog een warme oproep aan alle piloten om massaal deel te nemen de drie geplande wedstrijden van volgend seizoen. Vijf piloten zijn echt te weinig om nog wedstrijden te houden.

Voor verslag
Koen Berkvens

>> Meer nieuwsitems

print

Print this news item

 
Copyright 2002-2014, Belgian Buggy Association. Alle rechten voorbehouden.
Bij problemen of vragen: contacteer ons.