Belgian Buggy Association (BBA)

Belgian Buggy Association (BBA) [ home | zoeken | contacteer ons ] [ nederlands | english ]

Opening Race 2016

Gepubliceerd op 06 oktober 2016 door koen.berkvens@pandora.be

Het was al een tijdje geleden dat de weersgoden ons zo gunstig gezind waren. Er was wel wat regen voorspeld, die we ook gekregen hebben, maar wind was er voldoende en ook de windrichting (NW) zat mee.

Bij de start van de eerste manche, iets na achten, al direct een parcours met vijf bochtpalen, inbegrepen een chicane. Met een wind van 8 m/s kon dit al tellen voor een opwarming. Gelukkig hadden de aanwezige piloten er zin in en waren ze enthousiast. De tweede manche gestart onder een dreigende lucht en een aanstomend regenfront, met de gedachte dat het wel naast ons zou voorbij trekken. De manche toch al voor de start moeten stilleggen omwille van de regen en een half uurtje moeten uitstellen. Tussen de buien, geografisch gezien dan (het regende in Frankrijk en in Nieuwpoort), terug gestart. De wind was ondertussen 10 m/s en het parcours had er een bochtpaaltje bij. Een snel opkomend zee dwong ons om het parcours voor de derde manche totaal te veranderen en de chicane voor de pointage te leggen. Bij de start was de wind aangewakkerd naar een goede 12 m/s, gelukkig hield deze krachtige wind ook de andere strandgebruikers een beetje thuis. De hele wedstrijd werd verder netjes uitgereden zonder problemen.

Het podium was volledig Frans, met op ??n Matthieu Zubert, op twee Hugo Vandezande en op drie Freddy Krysztofiak. Eerste Belg, op de vierde plaats Joost Pelssers. Proficiat aan allen, en de volledige uitslag vinden jullie bij resultaten. http://www.grijzeblubber.be/bba/bba.php?mod=result&action=ShowItem&id=65&lang=nl

Met dank aan de R.S.Y.C. als organiserende club, alle aanwezige piloten en de trouwe medewerkers.

>> Meer nieuwsitems

print

Print this news item

 
Copyright 2002-2014, Belgian Buggy Association. Alle rechten voorbehouden.
Bij problemen of vragen: contacteer ons.