Belgian Buggy Association (BBA)

Belgian Buggy Association (BBA) [ home | zoeken | contacteer ons ] [ nederlands | english ]

Informatie over het examen

Het examen bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. Het theoretisch gedeelte is gebaseerd op de inhoud van ons cursusboek. Het praktisch examen is het rijden van een parcours en het maken van een noodstop.

De praktische en de theoretische proef worden op dezelfde dag afgenomen. Per jaar worden er drie examens voor basisbrevet gehouden en ? voor wedstrijdbrevet. Alvorens in te schrijven voor het wedstrijdbrevet worden de piloten verzocht wedstrijdervaring op te doen door zich als medewerker te melden op ? van de wedstrijden ingericht door de BBA.

Kleine opmerking: voor de praktische proeven word geacht dat je zelf over een buggy, vliegers en helm (verplicht!) beschikt. De BBA zorgt niet voor materiaal, je gebruikt je eigen materiaal.

Verder moet je ook lid zijn van een bij de LAZEF of AcvB aangesloten club, dit om de verzekering in orde te krijgen. In De Panne kun je kiezen tussen Royal Sand Yacht Club of de Krab. De volledige lijst met de clubs die aangesloten zijn bij LAZEF en AcvB is hier te vinden.

Om deel te nemen aan het examen moet je op voorhand inschrijven. Dit kan je doen aan de hand van ons inschrijvingsformulier.

>> Schrijf je in voor het examen van de BBA

 
Copyright 2002-2014, Belgian Buggy Association. Alle rechten voorbehouden.
Bij problemen of vragen: contacteer ons.