Belgian Buggy Association (BBA)

Belgian Buggy Association (BBA) [ home | zoeken | contacteer ons ] [ nederlands | english ]

Het wedstrijdbrevet

Het wedstrijdbrevet is er voor elke buggyrijder die wil deelnemen aan nationale of internationale wedstrijden.

Voorwaarden voor deelname
Je moet geslaagd zijn voor het basisbrevet. Dit houdt dus ook lidmaatschap bij club die aangesloten is bij de Landelijke Zeilwagenfederatie (LAZEF) in.

Het examen
Om een bepaalde tijd richten wij een examen in voor beide brevetten. De exacte leerstof die gekend moet zijn wordt vermeld op pagina 39 van het cursusboek. Meer informatie over de examens kan je terugvinden bij de pagina examen informatie. Het examen van basisbrevet en wedstrijdbrevet kan je op dezelfde dag afleggen.

Wat na het examen
Wanneer je geslaagd bent voor het examen van wedstrijdpiloot kan je een wedstrijdlicentie aanvragen. Dit laat je toe om aan wedstrijden deel te nemen.

Een wedstrijdlicentie moet je aanvragen bij het Lazef zelf. Hiervoor neem je best contact op met Benny Dezeure. Je geeft Benny je geboortedatum, naam, buggynummer en club door, en je betaalt de koerslicentie, en eerstdaags krijg je die met de post toegestuurd. Je moet bij het aanvragen Benny ook zo spoedig mogelijk een geldig medisch attest beschikken die verteld dat je geschikt bent om aan sport te doen geven.

Betalen kan je cash doen of door middel van een overschrijving op de rekening 738-8140190-69 opnaam van Lazef, De Panne. De prijzen zijn als volgt:

- Jaarlicentie junioren (tot en met 20 jaar): 11 euro
- Jaarlicentie senioren (vanaf 21 jaar): 23.50 euro

De koerslicentie is steed geldig van 01/04 tot 31/03 en moet dus jaarlijks vernieuwd worden.

 
Copyright 2002-2014, Belgian Buggy Association. Alle rechten voorbehouden.
Bij problemen of vragen: contacteer ons.