tips voor treinreizigers

Ja hoor, deze morgen was het in de wagon weer twee maal raak. De conducteur mocht al weer zijn gameboy bovenhalen om te tokkelen. Misschien voor de onwetende treinreiziger nog eens twee tips geven:

- een go-pass is slechts geldig vanaf 9 uur. niet vanaf 8 uur, niet vanaf 8.30 en ook niet vanaf 8.59. Negen uur is het tijdstip, en geen minuut vroeger! (vanmorgen was het 5 keer bingo op dezelfde go pass :-)

- als je een abonnement hebt mag je deze twee keer per jaar vergeten zonder enig probleem. Gewoon een blaadje vragen aan meneer de conducteur (sorry, het is tegenwoordig meneer de treinbegeleider zeker?) en later je abonnement tonen in het station. Eenvoudig en kost je geen eurocent.

dus, kunnen we morgen allemaal eens controleren voor we instappen aub? de firma (die jammergenoeg geen aandelen heeft in de nmbs) dankt u.

2 commentaren op “tips voor treinreizigers”

 1. wout zegt:

  dank u dank u!
  geen zin om parttime telefoons te komen opnemen bij onze klantendienst?
  Al moet ik wel zeggen, dat sommige conducteurs een oogje durven dichtknijpen als de go-pass om 8.45 ofzo ingevuld is...
  geen recht he, eerder een gunst!

 2. lot zegt:

  hmm, ik heb ooit eens voorgehad (op oudejaarsavond nota bene) dat ik in alle zevenhonderdenachtentwintig haasten mijn go-pass had ingevuld met om het even een schrijfding dat ik had vastgenomen, dat later een pen bleek te zijn. tips voor reizigers: ONUITWISBARE inkt, want er zijn ook veel niets-ontziende treinbegeleiders die met alle plezier hun gameboy boven halen.

Laat een commentaar na

Dit item laat geen commentaren toe.