Leve Dell


Sinds een tijdje werkte het wireless pcmcia kaartje op mijn laptop niet meer, en gaf het scherm soms geen beeld. Allebei reuze lastig, en aangezien ik m'n laptopje bijna niet kan missen (gecombineerd met een laptop in een gewone rugzak steken ;-) was het wat moeilijk om dell support te roepen.

Deze morgen dus zelf eens gekeken wat er aan het pcmcia slot eigenlijk scheelde. Software alles ok, dell diagnostics alles ok, wireless kaartje ok, dus moest het het slot zijn. Toetsenbordje losgevezen, en ja hoor, het connectortje van het pcmcia slot was afgebroken (bert, koop dus maar eens snel een deftige laptop rugzak!)

Jah, en nu, wat doen we er mee? Vlug de uitleenlaptop uit de kast genomen, de service manual gedownload en de mouwen opgestroopt. Harddisk er uit, toetsenbord er uit, covertje los, scherm compleet er van, palm rest er van, van de uitleenlaptop het zelfde, en dan maar wisselen en terug samen vijzen.

Gevolg is een terug werkende laptop, en die uitleenlaptop had toch geen pcmcia nodig :-)

1 commentaar op “Leve Dell”

  1. Matthias zegt:

    Pff! Ik heb ook zoiets voor. Bij mij is de TI controller in de laptop kaduuk. Productiefout die men niet echt wil erkennen. 't Is nen twee jaar oude Compaq. Volgende keer koop ik mij wel een powerbook of een ibook met airport extreme of zo hoor. Twee weken gedoe met pcmcia kaartjes en usb sticks die aan geen kanten pasten op mijn laptop. zucht!

Laat een commentaar na

Dit item laat geen commentaren toe.