medische keuring

Daarnet moest ik voor het werk op medische keuring. Het was een beetje zoals in de goeie oude tijd, toen we met de klas op pms onderzoek gingen. Oortestjes, oogtestejes, gewicht, lengte, ge weet wel.

Maar vooral bij lengte hebben ze me toch even de stuipen op het lijf gejaagd. Ah meneer, kan je even uw schoenen uitdoen, met je rug tegen de muur staan en je goed strekken. Ziezo, het is goed. 1 meter 85. 1 meter 85? dat kan toch niet. ben ik opeens zo gekrompen? hmm, da's raar.

Nog vlug even naar de wachtzaal, en ik mij maar afvragen hoe het komt dat er een 7 centimeter van is. Waar is die in godsnaam naar toe. Na even wachten nog het obligatoire gesprekje met een dokter, en die vond mijn resultaten zeer normaal. Toch nog maar even mijn twijfels geuit bij m'n lengte, en zei ie opeens. Maar da's compleet normaal hoor. Die meter hangt 5 cm te hoog...

Blijft natuurlijk de vraag waar die 2 resterende centimeters naar toe zijn? Zou er nog ergens 2 centimeter bert rondhuppelen in de gang?

5 commentaren op “medische keuring”

 1. Pieter Claerhout zegt:

  Je moet je maar niet wassen met slecht waspoeder. Het schijnt dat grijze blubber daar van krimpt...

 2. Annelien zegt:

  Da's compleet normaal, op het medisch onderzoek was ik ook altijd 2 cm kleiner. Gewoon een slechte meter denk ik ;-)

 3. John zegt:

  Er is altijd iets mis met medische onderzoek ! Bij mij hebben ze nooit gezien dat ik lenzen had. Ik had dus een perfekte zich, zonder bril. Een paar jaren later ga ik terug naar medische keuring met mijn bril aan. Hoe was dat mogelijk dat mijn zicht in een jaar zo slecht is geworden ? Ik denk dat ze zoeken nog altijd !

 4. jt zegt:

  ik herinner me dat ik voor het werk zo'n onderzoek had in Brussel. Zag ik dat dametje even hutselen met mijn cijfers: in plaats van 1.91 m en 85 kg was ik nu plots 1.85m en 91 kg.
  "Ge ziet er nochtans niet dik uit" zei ze nog.
  Hahahahgaarhgg...

Laat een commentaar na

Dit item laat geen commentaren toe.