epoxy

De meeste lezertjes zullen epoxy niet direct kennen, maar als ik zeg dat het een soort ding is als polyester (zoals polyester zeilboten of polyester zwembaden) dan zal er misschien een belletje rinkelen.

Epoxy is een schitterend product: zeer hard, perfect waterdicht (in tegenstelling tot polyester), slijtvast, ... Maar het is een rotproduct om te verwerken. Temperatuur minimaal 15 graden, liefst 20 maar niet hoger dan 25, luchtvochtigheid niet te hoog, mengverhouding (epoxy bestaat uit een basis en een harder) moet zÃÃr precies zijn, het goedje plakt voor dood, wordt zeer warm na samenmengen, verwerkingstijd 15 minuten ... Gewoon, een rotding om te verwerken dus.

Gisteren samen met roger eens een 'kleine' zeilboot onder handen genomen. Een catamaran van 7 meter waarbij de rompen van een slijtlaag voorzien moesten worden. Mooi alles afgeplakt, mooi geschuurd, precies afgewogen, goed geroerd, het goeie vulmiddel toegevoegd, echt, alles volgens de boekjes. Wel 1 klein probleempje: na 2 uur wachten was het goedje nog altijd even slap als het restje van de pot. Shit, problemen!

Deze morgen hebben we de oplossing van het raadsel gevonden. De leverancier had een klein foutje gemaakt. Er moest niet 2% verharder in maar wel 20%....

1 commentaar op “epoxy”

  1. Nathtje zegt:

    dit gebeurt altijd als je het echt eens volgens de boekjes wil doen. jammer natuurlijk. volgende keer weet je nu wel beter Ã... :-)

Laat een commentaar na

Dit item laat geen commentaren toe.