een moreel dilemmamag ik even het volgende dilemma aan jullie voorschotelen?

Stel, je bent in een mooie stad foto's aan het nemen van een leegstaand hotel. Je staat binnen in de grote ontvangstruimte, zonder toelating maar de deur stond open.
Opeens zie je voor de deur een wagen met aanhangwagen stoppen. Twee mannen stappen uit, wrikken even aan de mooie granieten boordstenen van het muurtje vooraan en besluiten "dit zijn de onze". Nog geen drie minuten later is hun dierbaar aanhangwagentje 15 meter boordsteen rijker, terwijl het voorbijwandelend volk gewoon maar even raar kijkt en verder wandelt.
Jij staat binnen in de ontvangstruimte van dat hotel, en laat mij nu net op het knopje klikken van het fototoestel. Mooie foto's van de twee mannen en de nummerplaat van hun aanhangwagen zijn het resultaat.

De vraag is nu natuurlijk: wat doe je met de foto's?
- gewoon weggooien, het hotel wordt toch binnenkort compleet gerenoveerd en de bouwfirma zal die stenen echt niet missen.
- als goeie burger ga je mooi zelf naar de politie, leg je alles uit en geef je alle foto's mooi af.
- als goeie burger druk je mooi alle foto's af, en steek je die samen met een woordje uitleg in de brievenbus van de politie
- je spreekt wat kennissen aan, probeert het adres van de nummerplaat te achterhalen en doet een tof telefoontje naar de eigenaar van de wagen. Het zijn blijkbaar handige mannen, dus die kunnen nog van pas komen.

7 commentaren op “een moreel dilemma”

 1. tupid zegt:

  Ik zou voor de brievenbus gaan denk ik.

 2. Thierry zegt:

  ga voor optie B en C maar in C een lichte wijziging, na dat je weet wie het is ga je hen chantere met de fotos :D

 3. Mark zegt:

  Ik ken het probleem van het dillema.. Ik ben namelijk getuige geweest van een vergelijkend vergrijp. Het was niet te bevatten, maar in een mum van tijd verdwenen er een niet nader te noemen aantal wc potten in een kofferbak. Het voorval knaagt aan mijn geweten.. tot op heden heb ik nog geen actie ondernomen, maar het idee van Thierry lijkt me een geschikte oplossing ;-)

 4. Tim zegt:

  Ik zou niks doen omdat je zelf niet in dat hotel moest zijn. Huisvredebreuk is namelijk ook niet zuiver.

 5. keppe zegt:

  goh.............zou de politie echt problemen hebben met meenemen van "souvernirs???"Â

 6. tupid zegt:

  Urbex heeft ook zo zijn codes. "Leave nothing but footprints. Take nothing but pictures"

 7. Annelien zegt:

  De politie chanteren met die foto's! (of was dat geen optie?)

Laat een commentaar na

Dit item laat geen commentaren toe.