een FF

Soms kan je avondplanning met een simpele muisklik grondig om zeep geholpen worden. Deze vooravond stond er een snelle reboot (1 minuut) van een firewall op de planning. Reden hiervoor waren wat vpn problmeen. Kwart voor zes was het rustig, dus we drukken op de restart knop.

De gehoopte oplossing was er niet, dus nemen we mooi een complete backup van de configuratie en proberen een paar oplossingen. Onder de redenering: we hebben toch een backup dus dat geeft niet...

Maar het werd pas tof wanneerÂwe de backup terug wilden plaatsen. Klik hier, klik daar en restart. Alles loopt vlot, maar de oude config stond niet terug. Sh*t, f*cking firewall.

En dan begint het: network sniffen, firewall logs doorspitten, manuals doornemen, en na twee uur eindelijkÂontdekken dat de grafische interface van de firewall het conceptueel verschil tussen een radio button en een checkbox niet kent... Welke firewall laat er nu in godsnaam 2 dhcp servers toe op een lan... Ondertussen ook nog een vpn tunneltje verloren, maar dat natuurlijk terzijde. Moet ik nog zeggen dat de initiele problemen natuurlijk ook niet opgelost waren?

oftwel: meer dan 2 uur tijd verloren, en mijn voorliefde voor command line interfaces die weer groter geworden is...

Laat een commentaar na

Dit item laat geen commentaren toe.