kaarsje branden

Vorige week samen met een collega een serverinstallatie en -migratie gedaan in Budapest. Deze week mag ik nog eens letterlijk hetzelfde doen, maar nu in Praag. 1 dag minder tijd, maar wel de ervaring van vorige week al rijker. We liggen goed op schema, maar het kan makkelijk door iets klein mislopen.

Deze avond staat de migratie op de planning. Als eerste anticipeer je op alle configuratieproblemen die je de vorige keer meegemaakt hebt. Ook al betekent dat als een rsi-gek aanpassingen doen in active directory (klikkerdeklikkerdeklik). Als tweede probeer je zoveel mogelijk niet-kritische installaties vooraf te doen. Jacques cd's die niet 100% werkenÂzijn nog het minste. Je regelt ook een 24 uurs badge en de sleutel van het serverlokaal (ervaring van budapest). Je weet maar nooit dat een server zichzelf uitzet tijdens een reboot.

En net in dat laatste stuk zit mogelijks een probleem. Toegang is ok, iedereen is op de hoogte, maar vonden die tsjechische werkmannen het nu echt nodig om vanavond de vloer te polijsten? Gevolg: byebye servertoegang... Branden jullie ook een kaarsje voor de microsoft heilige zodat de migratie goed verloopt?

Laat een commentaar na

Dit item laat geen commentaren toe.