godverd*mme part 2

april 2006, godverd*mme part 1. Mooi huis, de stijl die ik zoek, maar een halve dag te laat.Â

Tussen april vorig jaar en nu nog steeds mijn ogen open gehouden voor huizen, maar niet echt iets naar mijn zin gevonden. Ook even in het Gentse rondgekeken, maar de voorliefde voor Brugge is blijkbaar toch te groot. Door de verbinding met de autostrade mag het zelfs nog Oostkamp zijn.

Begin deze week toch weer wat gezien. Huis net buiten de rand van brugge, herenhuis type, 160m grond, goeie orientatie en betaalbaar. Direct gebeld naar de makelaar, en met veel heen en weer gebel nog een afspraak kunnen vastleggen voor vandaag. Toegekomen, en de eerste volzin van de makelaar was: "de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het huis een half uur geleden verkocht is".

Een mens zou van minder beginnen vloeken. Vooral als het qua ruimtes net is wat je in gedachten hebt. Maar ja, derde keer goeie keer zeker? Als we de timing zo doortrekken moet ik vooral rond oktober 2008 mijn ogen open houden. Hmm, da's nog veel te lang...

Ah, trouwens, DRINGENDE oproep aan alle immo makelaars: in plaats van allemaal jullie eigen kleine stomme site te maken met telkens een andere zoekfunctie, werk eens samen en implementeer eens volgende oplossing:
- alle immo sites bieden een rss feed aan met hun woningen, inclusief prijs, orientatie, locatie, gps coordinaten, KI, oppervlakte bewoonbaar, oppervlakte grondÂen uitgebreide beschrijving
- 1 centrale site doet een aggregatie van al deze feeds, slaat deze in een databank op
- Op die centrale site kan een user zich inschrijven, en zijn voorkeuren opgeven. Voorkeur op het gebied van prijs, beschrijving van de woninggebied waar je zoekt (tot op wijkniveau aub), ...
- nieuwe woningen die aan de criteria voldoen worden als rss feed aangeboden, maar er is ook de mogelijheid tot het instant mailen van deze gegevens, of nog beter: verwittiging per sms als er een nieuwe woning aangeboden wordt.
- er is op de centrale site ergens de mogelijkheid om alle woningen die voldoen aan de criteria op een kaart te tonen, en liefst ergens met google maps. Zo kan de luchtfoto er ook direct bijgeduwd worden.

1 commentaar op “godverd*mme part 2”

  1. zegt:

    Goed idee, waarom niet gelijk deze post naar al die mannen doorsturen? Mss rommelt er dan wat in makelaars-land?!;OPBÃ

Laat een commentaar na

Dit item laat geen commentaren toe.