nieuwe pc en virtuele gevallen

Opgelet, het volgende is een beetje nerdtalk. Al een tijdje draai ik al mijn persoonlijke applicaties mooi in een virtuele omgeving. Voor mij niets dan voordelen, alleen al het stukje backup en overdraagbaarheid doen het voor mij al. De keuze is een tijdje geleden op virtual pc 2004 gevallen, met een upgrade naar virtual pc 2007.

Ok, je hebt wel een pc nodig die een beetje krachtig is. De huidige versie draaide op een oude p4 2ghz met een ide schijf en 512 mb ram. Net voldoende voor een eenvoudige win xp met virtueel twee keer een windows 2000. Maar een mens wil meer, en koopt dus ook een iets zwaarder systeem. Een lekkere quadcore intel bak met 2 gig ram zou iets beter moeten werken. Dell leverde gisteren, maar nu komen de problemen. Welke stomme virtuele software ondersteunt een quadcore, en dat met een (stomme) windows vista?

even een poging:
Ms virtual pc 2007
Gaat standaard al niet op een vista home premium, maar werkt wel. Werken is maar op een single core, enÂ't is gratis.

Ms virtual server 2005 r2
Sorry, geen vista ondersteuning, en gratis is het niet.

Vmware server
Quadcore geen enkel probleem, is gratis, maar die stomme vista is de spelbreker

Vmware workstation
Quadcore is, als ik de datasheets goed begrijp, geen enkel probleem, vista wordt blijkbaar ondersteund, en de extralegale versies zijn makkelijk op internet te vinden. Volgens mij is dit nog de beste oplossing.

Vmware esx
Hmm, het is misschien een beetje zwaar, hardware is misschien niet ondersteund, licentie is een rottige maar het is wel een uitdaging ;-)

Had ik trouwens ook al gezegd dat ik zwaar overweeg om photoshop virtueel en over een rdp sessie te draaien?

2 commentaren op “nieuwe pc en virtuele gevallen”

  1. Mark zegt:

    Nerd talk, misschien wel, maar dat maakt het niet direct minder leesbaar.. Ik ben bang dat het woord "home" in je tekst de grote spelbreker is ;-)

  2. Wouter Melon zegt:

    Vmware workstation is misschien wel de beste mogelijkheid maar vergeet niet dat hij nutteloze processen bij maakt die constant draaien (ook al gebruik je vmware niet). En om nog niet te spreken over de extra 2 NIC's die je plots bij krijgt.Maar als je inderdaad met een quardcore overweg moet kunnen...Groetjes,Wouter

Laat een commentaar na

Dit item laat geen commentaren toe.