wegenwerken in belgie

wegenwerken in belgie, het is toch een vak apart. De wijk waar we wonen heeft slechts 1 uitweg, en laat nu net de grote baan waarop die uitkomt slachtoffer zijn van de asfaltkonijntjes. Geen probleem, mooie waarschuwingsbrief op voorhand, maar er is blijkbaar een verschil tussen brief en de werkelijke situatie:

dag 1:
Ik rij de straat uit, merk met mijn slaperige kop nog niet het bordje doodlopende straat, rij het ten einde en zie een verbodsteken. Lap, dat was vandaag dat ze begonnen. Terug, en de wegomlegging gevolgd. Euh, ten eersteÂtwee soorten wegomleggingen, en ten tweede liepen ze allemaal dood... Om toch maar op het werk te geraken maar even spookrijder moeten spelen op de grote baan.

dag 2:
de straat uitgereden, het bordje "doodlopende straat" gezien, toch doorgereden en de straat was blijkbaar toch niet doodlopend. Oef, ze hadden me bijna liggen.

dag 3:
Onder het motto "het is gisteren gelukt", maar weer tot het einde van de straat gereden, maar nu stond het verbodsteken er wel terug. Terug de wegomlegging gevolgd, en hoera, gelukt.
Het ging 's morgens te vlot, dus 's avonds moest er iets anders zijn. Ik reed op de grote baan, pinker naar rechts uit, en dan zo'n mooi verbodsteken zien staan "verboden in te draaien". grrrr. Een ommetoer van 6 kilometer mogen maken om de laatste 100 meter te overbruggen. Thuiskomen, en net na jou komt je pa de straat ingereden. Hoezo, straat afgesloten? bij mij was die wel open.

ik ben al benieuwd wat dag 4 zal geven...

6 commentaren op “wegenwerken in belgie”

 1. ikke zegt:

  oeioeioei!!!

 2. Nathalie zegt:

  Toch altijd leuk à die wegomleggingen... :-p

 3. zegt:

  lekker de spanning erin houden doen ze alvast wel ;)

 4. FRaNKy zegt:

  Rij eens naar Dresden/Leipzig mennen beste.. niks dan Baustellen eenmaal je Keulen voorbij bent. Je leert natuurlijk wel een pak stuurvastheid als je op het strookje van 2 meter breed een twintigtonner aan het inhalen bent :)

 5. bert claerhout zegt:

  En wonder boven wonder: op dag 4 van de wegenwerken lag er een nieuwe asfaltlaag en was er niets meer afgesloten. Dat ik dat nog mag meemaken, wegenwerken in 3 dagen!

 6. Mark zegt:

  weg werken....

Laat een commentaar na

Dit item laat geen commentaren toe.